אין סיבה לשמור תפריטים מפנקים במיוחד על טהרת החלב לשבועות. ארוחה חלבית מתאימה לכל סוגי האירוח: דודים שקפצו לבקר בדרך הבייתה, חברים שקבעו אתכם מראש, או ארוחת שישי מיוחדת.
מוצרי חלב משתלבים בצורה מושלמת בסלטים, פשטידות ועוגות, ומשדרגים כל מנה ככה שגם הסלט הכי פשוט ייראה כמו חלק מארוחה מלכותית! אבל אירוח חלבי מוצלח לא מורכב רק מאוכל טעים במיוחד, אלא גם מעיצוב וסידור השולחן.
לפני התפריט: הקונספט ועיצוב השולחן
תכנון המנות עצמן הוא חשוב, אבל לפני שתחליטו מה לאכול, כדאי לחשוב איך להגיש אותו. עיצוב יכול להתבטא דרך מגוון אלמנטים, והילדים יכולים לקחת חלק בהחלטה! בעוד לאירוע קז'ואלי יתאים יותר עיצוב עדין ומנות קלות, לאירוע מרשים תוכלו לבחור עיצוב דרמטי ומנות עשירות וכבדות יותר. בהתאם לקונספט שבחרתם, תוכלו לבחור מפות ומפיות בצבעים המתאימים, ולשלוח את הנסיכים והנסיכות של הבית לערוך את השולחן עם כלים שיהלמו את העיצוב - כלי חרסינה דקים ועדינים לעיצוב מודרני למשל, או כלי חימר כבדים וכפריים לעיצוב חמים ופשוט.
מה בתפריט?
מאחר והארוחה תכלול כמה וכמה מנות, כדאי לכלול לפחות בכמה מהמנות ירקות טריים, כדי לא להעמיס על הסועדים שלכם. מנה ראשונה וחלבית יכולה להיות מרעננת, כמו למשל סלט קפרזה שידיף ניחוחות איטלקיים ואם הילדים אוהבים לעזור במטבח, הם יוכלו להרכיב את המנה בקלות! והיא יכולה לכלול גם ירקות בצורתם האפויה למשל מיני פשטידות קישואים. הכול תלוי בטעם האישי שלכם ושל בני המשפחה שלכם.
אם בחרתם בסלט טרי שכולל עגבניות כדאי לחתוך אותו במקום ממש כמה דקות לפני ההגשה, בעוד שאם בחרתם בסלט עם ירקות קשים, תוכלו לחתוך אותו יום לפני, לכסות עם ניילון נצמד וממש שתי דקות לפני האוכל לשפוך רוטב ולהגיש אותו לשולחן- כמו חדש. גם את המנות העיקריות ניתן להכין מראש- בין אם בחרתם בלזניה עשירה או בפשטידת אספרגוס מתוחכמת, תמיד תוכלו להכין כמות כפולה ולהקפיא בתבניות אלומיניום. לעומת זאת, אם בחרתם בפיצה, זו הזדמנות מעולה לתת לנסיכים והנסיכות שלכם לקחת חלק ממש לקראת ההגשה לשולחן לרדד בצק, למרוח רוטב עגבניות ולפזר גבינה ולכם יישאר רק להכניס לתנור ולאפות.
קינוחים הם עולם בפני עצמו - תוכלו להגיש קינוח חלבי בצורת מוס תות או שוקולד בגביע זכוכית או סופלה בכוסות חרסינה עדינות. אם האירוח הוא עבור מספר רב של אורחים, כדאי להכין קינוח שאופים פעם אחת בכמות גדולה, ושמתחלק בקלות כמו עוגה או אפילו נקניק שוקולד חלבי ונוסטלגי אותו ניתן לגלגל בניילון נצמד לקבלת צורה מושלמת.
סוף אירוח במחשבת תחילה
נסו לדמיין את סיום הארוחה: מה יפונה לכיור?, מה למדיח ומה לתוך שקיות אשפה? אירוח מושלם לא מסתיים עם הגשת המנות לשולחן כי אם גם בסידור ובפינוי החגיגה. מזל שגם כאן המשפחתיזם מזכיר שהחיים יכולים להיות קלים יותר יחד, בחיסול ארוחה כמו ביתר משימות הבית. ניתן לחלק משימות מראש בין בני המשפחה כך שאפילו לא תרגישו, והשטח ייראה כאילו מעולם לא היו בו אנשים.
למשל, מטליות לחות לניקוי משטחים יוכלו לשמש את הנסיכה המלכותית להסרת שאריות מהשולחן, בזמן שהבנדיט הראשי יוכל להשתתף ולהרגיש כחלק פעיל בניקיון על ידי ייבוש השולחן עם מגבות נייר ממש לפני הגשת הקינוח, וטרם האורחים יסיימו לשתות את התה והקפה לצד הקינוח, והבית כבר חצי מתוקתק. כעת כל שנשאר הוא ניצוחו של אבא על שטיפת הכלים המלוכלכים ואימא שתעביר וויש עם מטליות לרצפה והבית כבר מבריק ומצוחצח.